vc-header-02

Home > Junioren > Juniorenvechtsport

Elke woensdagmiddag is er in ons Vechtsportcentrum speciaal voor de jeugd Juniorenvechtsport, maar...

Wat is dat nu eigenlijk: Juniorenvechtsport?
Het is een combinatie van diverse vechtsporten. Het doel van Juniorenvechtsport is kennismaken met deze verschillende stijlen. Het is daarna aan het kind om makkelijk en weloverwogen een keuze te maken voor de vechtsport die hem of haar het beste ligt. Een soort “brugklas” in de vechtsport, zo zou je het kunnen zien.


Veiligheid staat voorop!


In de praktijk zien we maar al te vaak dat een kind bijvoorbeeld op Judo gaat, een mooi pak aanschaft, terwijl na enkele maanden trainen blijkt dat het kind “altijd onder ligt” en het Judo niet leuk meer vindt. Misschien had hij of zij zich veel prettiger gevoeld bij de zogenaamde “staande technieken” van het Kickboksen, Karate of Taekwon-do. De “sterke punten” en aanleg voor bepaalde stijl komt tijdens de lessen vanzelf naar voren.

Leeftijden

Veiligheid, discipline en hygiëne staan in onze sportschool hoog in het vaandel.
Om die reden hebben wij twee groepen voor de jeugd, namelijk:

  • van 6 tot 12 jaar en
  • van 10 tot en met 15 jaar.

Groep 1 tijdens de woensdagmiddag training:

Juniorvechtsport Groep 1

Onderdelen van de les

Bij onze junioren vechtsport worden de volgende sporten beoefend: Kickboksen, Boksen, Karate, Taekwon-do, Judo, Worstelen en Aikido. Daarnaast maakt zelfverdediging onderdeel van de les uit. Een doorstart op latere leeftijd met trainingsvriendjes of vriendinnetjes naar één specifieke vechtsport zoals bijvoorbeeld Kickboksen, Judo of zelfs Free Fight is daarna gemakkelijk te realiseren.

De eerste groep traint van 16.00 tot 17.00 uur, daarna van 17.00 tot 18.00 uur de tweede groep. Iedere leeftijdscategorie krijgt qua technieken een aangepaste vorm.

Groep 2 tijdens de woensdagmiddag training:

Juniorvechtsport Groep 2

Voor de ouders

Tijdens de training wordt ruim aandacht geschonken aan de etiketten van de Oosterse vechtsporten, zoals respect , discipline en het voorkomen van misbruik van de sport. De lessen worden in hoofdzaak verzorgd door Wout Kist, in het dagelijks leven brigadier van politie in de Regio Utrecht, maar daarnaast reeds 17 jaar gediplomeerd trainer in de genoemde vechtsporten met ruim 36 jaar ervaring in het beoefenen daarvan.

Benodigdheden en kosten

Behalve een tok (voor de jongens) en een gebitbeschermer (verplicht) kan uw kind volstaan door te trainen in een lange trainingsbroek en T-shirt. In de sportschool kunnen de kinderen gebruik maken van bokshandschoenen en andere materialen.

De kosten zijn eenmalig 15 Euro inschrijfgeld en daarna 25 Euro per maand.

junior van de maand

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30

calibris-bord-medium