vc-header-02

Home > Links > Sitemap

De oprichter, Wout Kist, van het gelijknamige Vechtsportcentrum te Beusichem is al jaren lang zeer gerespecteerd in de wereld van de vechtsport. Op zijn twaalfde begon Wout met het beoefenen van vechtsporten. Toen legde hij de basis voor wat nu Vechtsportcentrum Wout Kist is. Hij runt het centrum vanaf 2004 samen met zijn levenspartner Gerrie van Wirdum.

Wout en Gerrie

Partners

Begin 2002 ontmoette Wout zijn huidige levenspartner Gerrie van Wirdum, nadat zij elkaar al diverse malen hadden gezien bij Vechtsportevenementen. Het klikte tussen de twee en ze werden partners, ook in de vechtsport. De ambities waren hoog en er werd een eigen locatie gevonden in Beusichem. Dit bood Wout en Gerrie de mogelijkheid een nieuw plan te trekken: een sportschool gespecialiseerd in vechtsporten. Na vele voorbereidingen en hulp van enthousiaste leden en vrienden was het Vechtsportcentrum Wout Kist in februari 2004 een feit. Het aantal lesuren nam, net als het ledenbestand, toe. Er was behoefte aan meer ruimte en die kwam in juni 2007 beschikbaar.
Het centrum beschikt nu over twee ruime dojo's, waarvan één met professionele ring, drie kleedkamers, vijftien stootzakken, een gezellige huiskamer en een krachthonk. Dat maakt Vechtsportcentrum Wout Kist Beusichem het grootste, best uitgeruste, vechtsportcentrum van de regio en één van de mooiste centra van Nederland.

Achtergrond Wout Kist

Wout beoefende diverse vechtsporten zoals Tae Kwon-do, Jiu Jitsu, Karate en Jeet Kune Do. In de jaren 70 kwam Wout in aanraking met Free Fight wedstrijden. Hij was onmiddellijk verkocht. Samen met Charles Dumerniët (de uitvinder van het Free Fight) richtte hij later de Free Fight Federatie (F.F.F. voorheen Internationale Organisatie van Gevechtsporten, I.O.G.) op, waarvan Charles Dumerniët voorzitter werd.

charles001

In 1979 ging Wout bij de politie werken, waar al gauw bekend werd dat hij een vechtsportspecialist was. Ook binnen de politieorganisatie kon hij de vechtsport niet links laten liggen. Al snel gaf hij samen met een andere vechtsportliefhebber en trainer, Oscar van der Veen, lessen aan zijn collega's.
In het Hoofdbureau van Politie te Utrecht richtte Wout een Fitnesscentrum op. Behalve voorzitter werd hij tevens Fitnessinstructeur bij de politie.
Hij volgde daar een interne opleiding voor. Daarnaast schreef hij regelmatig artikelen voor krachtsportbladen, vooral om een brug te leggen tussen kracht- en vechtsport. De ervaringen uit de krachtsport en Fitness zijn een welkome aanvulling voor het huidige Vechtsportcentrum.
In de jaren die daarop volgden gaf Wout Free Fight en Kickboksles in Culemborg en omgeving. In 1994 nam hij de voorzitterschap van de Free Fight Federatie van Charles Dumerniët over. Oscar van der Veen werd tweede man in deze organisatie. De laatste 13 jaar trainde Wout regelmatig bij Chris Dolman (Pancration) in Amsterdam. Sinds die tijd zijn de contacten en samenwerkingsverbanden met RINGS Holland en de sportschool van Chris Dolman en Thom Harinck zeer goed.
Op dit moment is Wout Kist vooral actief als official bij RINGS Holland en in de sportschool bekend als trainer en coach. Verder zijn er regelmatig vechtsportartikelen van Wout te lezen in de diverse vechtsportmagazines (bekend zijn ondere andere de artikelen "Vechttechnieken onder de loupe" in het blad Ring Sports).

wout_chris

Achtergrond Gerrie van Wirdum

Gerrie is een ervaren Kickbokster en Free Fighter. Zij begon in 1979 met Kickboksen bij Sportcentrum Van Asdonck in Breukelen. Van Richard van Asdonck heeft zij erg veel geleerd op het gebied van Vechtsport. In die periode heeft zij meerdere keren deelgenomen aan wedstrijden, demonstraties en trainingen met andere sportscholen. Gerrie was nauw betrokken bij de opbouw van de Sportschool van Van Asdonck. In het begin als vrijwilligster. Later heeft zij een aantal jaren als full-time kracht bij Van Asdonck gewerkt. Tevens werkt zij vanaf 1995 als vrijwilligster voor de Free Fight organisatie RINGS Holland en is zodoende samen met Wout betrokken bij alle grote door RINGS georganiseerde Vechtsportgala's. Verder heeft zij samen met Richard van Asdonck en Wout Kist meegewerkt aan de RINGS-lerarenopleiding.
gerrie_richardIn de jaren bij Sportcentrum Van Asdonck heeft Gerrie veel ervaring opgedaan in het lesgeven. De wortels van de Stootzaktraining vinden dan ook hun oorsprong in Breukelen. Door de opgedane ervaring, het plezier en de goede resultaten die een dergelijke training met zich meebrengt, deed Wout en Gerrie besluiten deze Stootzaktraining op te nemen in het lesrooster. De eerste proeftrainingen vonden plaats in de Vrijstadhal in Culemborg en bleken een succes. Ook werd het aantal uren van het Kickboksen met haar komst uitgebreid. Naast de sportieve activiteiten, heeft Gerrie in het bedrijfsleven kennis opgedaan op administratief en secretarieel gebied. In het Vechtsportcentrum houdt Gerrie zich dan ook bezig met de ledenadministratie en alles wat hiermee samenhangt.

 

Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 25 gasten online

calibris-bord-medium