vc-header-02

Home > Sporten > K1 training > Wat is K1 training?

K1 training is een training die gebaseerd is op de regels en mogelijkheden van het K1 vechten. Het is dus een mix van staande vechtsporten zoals Kickboksen, Muay Thai, Karate, Taekwon-do binnen het kader van regels van het K1.

K1 is een uit Japan opgericht en gevestigd begrip

K staat voor K - sport, zoals Karate, Kickboxing, Kempo, Kyokushin en 1 voor de nummer ONE, de sterkste strijders in ONE gewicht klasse. In een Full Contact K - 1 Tournament, vechten strijders van alle soorten Martial Arts, meestal Kickboxing en Karate, uit de hele wereld tot de twee sterkste strijders overblijven voor de finalestrijd. De wortels van Kickboxing kunnen gevonden worden in Muay Thai en Kyokushin Karate.

De sport werd geïntroduceerd door Kazuyoshi Ishii in 1993 in Japan. In 1993 werd voor het eerst een K-1 wedstrijd op televisie uitgezonden. Elk jaar worden er in de hele wereld K-1 toernooien gehouden om te bepalen welke acht vechters aan de K-1 World Grand Prix in Japan mogen meedoen. De finale werd t/m 2006 elk jaar in het Tokyo Dome in de Japanse hoofdstad Tokio gehouden en in 2007 en 2008 in de Yokohama Arena. Sinds de start van de K1 wedstrijden hebben de Nederlanders het K-1 toernooi gedomineerd. De Nederlanders hebben tot nu toe 14 van de 17 edities gewonnen.

Regels

  • Een wedstrijd duurt normaal 3 rondes van 3 minuten. Bij gelijkspel wordt hier een ronde aan toegevoegd. Als de wedstrijd na deze ronde nog niet is beslist, wordt er nog een ronde aan toegevoegd. Een wedstrijd bestaat uit maximaal 5 rondes.
  • Er kan worden gewonnen op punten, door knock-out of technisch knock-out en door opgave.
  • Het is de vechters toegestaan naar het lichaam, de benen of het hoofd te schoppen of slaan.
  • Het is de vechters toegestaan knieën te maken naar het lichaam, de benen of het hoofd.
  • Het is de vechters toegestaan werptechnieken te gebruiken.
  • Het gebruik van elleboogtechnieken is verboden.
  • Clinchen is niet toegestaan. Het kortstondig vastpakken van de tegenstander met het doel een knie of stoot te maken, is echter wel toegestaan.
  • Er wordt niet op de grond doorgevochten.
Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium