vc-header-02

Home > Links > Sitemap

Freefight is een allround vechtsport. Free Fight is een Nederlandse uitvinding en wordt wel eens de 'hutspotvechtsport' genoemd. Lees hier wat Free Fight precies is, wat de voordelen zijn en hoe de les opgebouwd is.

Veel mensen weten niet wat Free Fight nu werkelijk inhoudt. De naam Free Fight schrikt vaak onterecht af. Hoewel het imago van de sport is verbeterd, hebben sommige mensen nog steeds associaties met vrij vechten of zelfs kooigevechten. De naam Free Fight wil slechts zeggen dat alle door de NSF erkende vechtsporten er in verwerkt zijn zoals karate judo worstelen aikido taekwondo en boksen, d.w.z. de meest effectieve technieken daarvan. Zo is dus een perfecte zelfverdedigingsport en wedstrijdsport ontstaan. De grootse groep van de club beoefent deze sport dan ook als zelfverdedigingsport en om een betere conditie te verkrijgen.

Wat is het?

Freefight is een allround vechtsport. Free Fight is een Nederlandse uitvinding en wordt wel eens de 'hutspotvechtsport' genoemd.

Wat zijn de voordelen van Free Fight?

Je maakt kennis met aspecten uit de eerder genoemde vechtsporten. Hierdoor word je een allround vechtsporter die een persoonlijke stijl van vechten creeërt. Een Free Fighter hoeft geen kata's, poomsae's (stijlfiguren) en dergelijke te leren (hoeft geen opgedrongen vechtstijl te trainen) en bespaart zodoende een hoop tijd. Je leert wel de beste, dus bruikbare basistechnieken uit de bestaande vechtsporten. Voordeel, je leert in een korte tijd diverse vechttechnieken. Word je bij klassieken vechtsporten nog altijd aan het lijnje gehouden, waardoor je pas na lange tijd mag sparren of examen mag doen? Bij Free Fight kan je vrijwel gelijk aan de bak! Conclusie: wil je snel een complete vechtsport leren lzonder rompslomp, kies dan voor de Hollandse nuchterheid: Free Fight.
De sport is uitstekend geschikt voor vrouwen en kan tot op late leeftijd worden beoefend .

Hoe ziet een les er uit?

Met zoveel mogelijke technieken kan één les makkelijk meerdere keren gevuld worden. Iedere les ziet er dan ook anders uit. Je kan er echter vanuitgaan dat er altijd een warming up en coolingdown is, dat er aan de buikspieren gewerkt wordt, dat er opgedrukt wordt en dat er zowel staande technieken als grondwerk geoefend wordt. Bovendien is er regelmatig aandacht voor valtechnieken.

Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 25 gasten online

calibris-bord-medium