vc-header-02

Home > Over ons > Regels > Budodiscipline

budodiscipline

Vechtsport heet niet voor niets vechtsport. Je mag de geleerde technieken dan ook nooit op straat misbruiken. Dit staat beschreven in onze budodiscipline. Wij vinden dit erg belangrijk, dus knoop dit goed in je oren!

Wat wordt verstaan onder budodiscipline?

Op straat mag je, hetgeen je in de Dojo leert, nooit en te nimmer misbruiken! Wanneer je dus eens ruzie mocht krijgen op straat, dan kun je niet zomaar je vechtsportkennis  naar willekeur toepassen! Ook word je geacht, hetgeen je geleerd wordt in de Dojo, niet zomaar even voor te doen om te laten zien wat je allemaal wel kunt! Mocht ons ter ore komen dat je de technieken misbruikt buiten de les, dan kan dit gevolgen hebben voor je lidmaatschap.

Zelfverdediging

De goede naam en faam van de Budosport/-kunst en het Vechtsportcentrum Wout Kist Beusichem dient gehandhaafd te blijven. Natuurlijk mag je je verdedigen als de nood aan de man/vrouw is! Ook het verdedigen van derden is natuurlijk wettig en legaal! (Geregeld in het Wetboek van Strafrecht).
Wat we niet willen, is dat je de sport misbruikt.

Bescherming

Het lijkt misschien wat streng wat hierboven beschreven staat, maar het is niet alleen ter bescherming van anderen, ook van jezelf! Je zult merken dat je, naarmate je deze sport/kunst langer beoefent en traint, steeds zelfbewuster wordt. Je zelfvertrouwen (op school met leren, op je werk, of in de omgang met anderen enzovoorts) zal ook merkbaar toenemen. Met andere woorden, je wordt een completer en evenwichtiger mens als je op de juiste wijze deze budosporten bedrijft! Ook zul je merken dat je nooit uitgeleerd raakt in deze discipline want als je er meerdere takken van Budo bij gaat beoefenen, heb je tijd tekort om alles te leren en te trainen!

Bespreek incidenten

Wij verwachten dat je het bovenstaande goed ter harte neemt, en dat je je er aan zult houden, en ook dat wij allen nog lang en veel mogen trainen en van elkaar mogen leren. Indien zich om wat voor reden dan ook een incident buiten het Vechtsportcentrum heeft voorgedaan, bespreek dit dan met je trainer en zie het als leer– of wel verbetermoment. Ook kan je door het incident te evalueren met de trainer peilen of je goed hebt gehandeld. Tevens kunnen eventuele “roddels” of wilde verhalen worden ingedamd.

Bron: Paul Jansen, bijgewerkt door Wout Kist

Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium