vc-header-02

Home > Nieuws & Artikelen > Artikelen > Stootzaktraining perfecte voorbereiding op bevalling!

,,Stootzaktraining geeft mij stevige schuine buikspieren en een goede conditie," zegt ze, ,,dankzij de training heb ik vertrouwen in de bevalling en een goed herstel. Bovendien het is leuk om in een groep te trainen, daarom ga ik door zolang het kan!"

Verloskundige

Hoewel Hester heel goed weet wat ze wel en niet kan, is het voor de andere leerlingen toch bijzonder. Over drie weken moet ze bevallen en nog steeds is ze elke week aanwezig. Haar buik is inmiddels flink. ,,Ik heb alles met de verloskundige besproken en die heeft me aangemoedigd door te gaan tot het echt niet meer gaat," licht ze toe, ,,Sommige dingen gaan ook niet meer,maar in overleg met Gerrie zijn er nog genoeg uitdagende oefeningen te verzinnen. Tot de 33e week kon ik nog trappen, maar dat gaat nu niet meer. Het risico op bekkeninstabiliteit is te groot en de buik zit in de weg. Rechte buikspieren trainen heeft geen zin, want dat maakt de bevalling alleen maar moeilijker. Dat geldt niet voor de schuine buikspieren, die zijn hard nodig bij de bevalling. Ik train ze bij elke stoot, waardoor ze in optimale vorm zijn voor de bevalling."

Plezier

hester37weken_web Hoewel ze dus niet alles meer met de groep mee kan doen, vindt Hester het geweldig dat ze nog met de groep mee kan trainen. Ze vindt het gezellig in de les. Sommige oefeningen vervangt ze door andere, maar eigenlijk doet ze nog steeds bijna alles nog gewoon mee. "Hetenthousiasme van zowel Wout als Gerrie is een enorme stimulans om te blijven trainen. Ik laat mij graag uitdagen, maar zij letten ook zeer nauwlettend op dat ik niet voorbij mijn eigen grenzen ga. Het is een heerlijke training," vertelt Hester, ,,ik kan het iedere vrouw, zwanger of niet, sterk aanraden. Ik heb er enorm veel plezier, het doet me voelbaar goed en waarschijnlijk gaat de bevalling en het herstel dankzij de training soepeler." Wij zijn benieuwd of ze er komende week weer is en wensen haar een voorspoedige zwangerschap en bevalling.
Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium