vc-header-02

Home > Sporten > Krachttraining > Krachttraining

In ons Vechtsportcentrum kunnen de beoefenaars naast de diverse vechtsporten krachtsport beoefenen, dit ter ondersteuning van de vechtsporten. Het is algemeen bekend dat voor bijna elke serieuze sportbeoefening ondersteunende krachtoefeningen van belang zijn. Vooral bij vechtsport is krachttraining onmisbaar. Dat begint al in de training, denk aan opdrukken en buikspieroefeningen. Het is bewezen dat prestaties verbetert kunnen worden door gerichte krachtoefeningen met gewichten en fitness-apparaten. Voor iedere beoefenaar zijn er persoonlijke wensen. De persoon wil bijvoorbeeld sterker worden in de ledematen, om zodoende sneller en harde te kunnen stoten en trappen. Maar ook voor de worstelaar of judoka zijn diverse krachtoefeningen onmisbaar. Voor de wedstrijdvechter kan krachttraining een uitstekend hulpmiddel zijn om verantwoord zwaarder of lichter te worden. Maar ook de sporter die “gewoon” wat strakker en sterker wil worden, is krachttraining aan te bevelen.

Ons krachthonk

Om die reden hebben wij in ons Vechtsportcentrum een krachthonk gerealiseerd, met uitstekende krachtapparaten van Technogym en een ruime hoeveelheid dumbells (handhalters) en olympische halters. Alles dat nodig is voor een goede krachttraining als ondersteuning bij vechtsport is in ons honk aanwezig.

Tijdens overgebleven uurtjes in het zomerrooster van 2010 heeft het krachthonk in dojo 2 een fikse facelift ondergaan en is behoorlijk uitgebreid. De kleedkamer in dojo 2 werd weinig gebruikt en is afgebroken waardoor er meer ruimte om te trainen is ontstaan. Daardoor konden er 5 Technogym apparaten bijgeplaatst worden. Met deze apparaten is het mogelijk om ook zonder hulp veilig individueel krachttraining te beoefenen. Ook zijn deze apparaten geschikt voor revalidatie bij bepaalde blessures. mijnalbum-iconDoor deze uitbreiding kunnen alle spiergroepen nu getraind worden.

Er is een speciale “benen-krachthoek” ingericht voor krachttraining van de benen. (een must voor elke serieuze vechtsporter). Voor de zware jongens zijn er dumbells bijgekomen van 30 t/m 40 kg.

Begeleiding

Tussen de spiegels is aan de wanden informatie met afbeeldingen opgehangen waarop zichtbaar is hoe de spiergroepen getraind dienen te worden.

Op verzoek kunnen onze leden een trainings- en voedingschema aanvragen, speciaal op de persoon en diens doelstelling afgestemd. Uiteraard krijgt deze bij dat schema een duidelijke uitleg en begeleiding. Begeleiding is een belangrijke factor bij het gebruik van de attributen in ons krachthonk!

Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium