vc-header-02

Home > Nieuws & Artikelen > Artikelen > Topworstelaar Ben Stelte gaf gastles!

Het aanbod van Ben met twee handen aangenomen dus! Ben liet er geen gras over groeien en kwam twee dagen later al op bezoek. "Effe kijken bij jullie" zei hij! Maar dat hield Ben een kwartier vol, daarna stond hij al tussen de deelnemers op de mat, compleet in korte broek en worstelschoenen. Nou, dacht ik, laat hij dan maar gelijk wat voor doen en Ben nam de les met veel genoegen over. Omdat hij aan een uur en een kwartier niet genoeg had, beloofde hij terug te komen. En daar had de hele groep wel oren naar, want Chris Dolman, ook niet de eerste de beste, had helemaal gelijk gehad. Les van Ben Stelte is genieten... De ene worsteltechniek na de andere. Stuk voor stuk goed onderbouwd met een stuk achtergrond informatie. Over bijvoorbeeld, balans, gewichtverplaatsing, goed gebruik (misbruik) van je lichaamsgewicht enz. enz.

Dus Ben Stelte kwam terug. En wel op vrijdag 17 november jl. Twee uur les had hij nodig dacht hij...

Ben kwam samen met een trouwe trainingspartner Marcel Kuik, een zwaargewicht die ook een zeer ervaren worstelaar bleek te zijn. Stelte gaf een prachtige aanvulling op zijn vorige introductie, maar bleek niet genoeg te hebben aan twee uren. Het werden er twee en bijna drie kwartier!
Het bleek een prima technische en goed opgebouwde les. Met een stukje balansverstoring als start gevolgd door een basis armklem. Deze armklem kwam telkens als rode draad weer in de overige onderwerpen terug.
De worsteltraining van Ben bleek een prachtige aanvulling op het Free Fight zoals wij dat trainen in het Vechtsportcentrum. Vooroordelen van enkelen dat worstelen alleen saai is, werden in deze les geheel weggenomen. Na de training noemde Ben Stelte deze worsteltechnieken "hogere school Free Fight". Een leuke benaming vond ik en om daar op door te gaan, wat mij betreft is Ben dan daarin Hoogleraar! Zelfs aan de koffie na de les konden enkele leerlingen het niet laten weer even met Ben en Marcel de mat op te gaan, om toch nog even iets door te nemen!

Kortom het was sportief gezelig!

Prof. Ben Stelte en Marcel Kuik,

Namens ons allen, Dankjewel!

Wout & Gerrie

Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium