vc-header-02

Home > Nieuws & Artikelen > Column Wout Kist Rings > Ring Sports NR 100!
Ik weet het allemaal nog heel goed, als de dag van gisteren..

Ergens in begin 1997 werd ik gebeld door een hele vriendelijke man met een Rotterdams accent.  Ik was in die tijd net een paar jaar voorzitter van de Free Fight Federatie (FFF) en het Free Fight was hot. Vandaar dat deze man mij wist te vinden.

Het was Cor 't Hart die mij belde omdat hij van plan was een goed vechtsportblad op te richten met het accent op ringsporten, waaronder ook het toen zo populaire Free Fight. Ik vergeet nooit dat het een heel gezellig gesprek was, waarbij over- en weer vele bekende namen de revu passeerden. We spraken over trainers, vechters en oude vechtsportbladen zoals de Samurai en de Zendokan/Fighting Spirrit. We spraken over de oprichter van de Samurai, Charles Dumerniet (inmiddels overleden) en vele anderen uit die tijd van welke er inmiddels al meer niet meer zijn.

Ik bracht Cor onder andere in contact met Milco Lambrecht en hielp hem met het uitbreiden van zijn vechtsportnetwerk. Het duurde niet lang of het eerste exemplaar van de Ring Sports, toen nog in een gevouwen krant  met zwart-wit foto's verpakt in plastic folie, viel door mijn brievenbus. Al gauw lagen deze bladen ook in de grotere tijdschriftenwinkels. De krant werd door zijn goeie informatie over de vechtsport, wedstrijdverslagen en informatie over vechtsportgala's al snel populair. Cor 't Hart had al goeie ervaringen opgedaan met het publiceren van vechtsportbladen voor diverse bonden en was een meester in het maken van affiches. Daar deed hij zijn voordeel mee.

Ik kreeg van Cor de mogelijkheid maandelijks een eigen rubriek te schrijven over Free Fight en zelfverdedigingtechnieken onder de naam "Vechttechniek onder de loep". Dat heb ik enkele jaren volgehouden. De foto's leverde ik zelf aan en werden gemaakt met een eenvoudige camera. Digitale techniek was er nog niet bij! Als een soort stripverhaal werden de technieken stap voor stap uitgelegd telkens met een bijpassende foto.

Later gingen ook andere bekende trainers en vechters op deze wijze hun technieken uitleggen publiceren in Ring Sports. Samen met Cor heb ik in de afgelopen jaren leuke seminars kunnen organiseren zoals met Ramon Diamond Dekkers & Gerard Gordeau in mei 2004.
Het was een hele leuke tijd.

Het was niet alleen leuk om op te zetten maar ook de voorbereiding was altijd heel gezellig. Cor 't Hart kwam dan met zijn BMW cabrio bruisend van enthousiasme langs de sportschool en maakte er een gezellig dagje uit van. Soms was hij te enthousiast en wilde hij zo veel (had legio leuke ideeën) dat het ook gelijk zijn valkuil werd.

Maar eerlijk is eerlijk,  de seminars werden een succes en... Ring Sports werd groter, mooier, kleurrijker.  Ondanks dat Cor geplaagd werd door
gezondheidsproblemen bleef hij aan het blad werken. Gelukkig werkte Annelies 't Hart ook altijd als back-up keihard mee om het resultaat tot een goed einde te brengen. Inmiddels werkt zij niet meer als back-up maar is zij de eindredactrice van RS, bijgestaan door hun dochter Tessa.   

Ring Sports, een vechtsportblad dat zijn sporen verdiend heeft, begon als een zwart-wit krantje en is nu een prachtig full color volwassen blad met vele professionele foto's en nuttige info over alles wat met ringsporten te maken heeft.  Het blad heeft al verschillende collega-vechtsportbladen overleefd.

Inmiddels is er bijna  een hele nieuwe generatie vechtsportenliefhebbers bij gekomen die  nog steeds van de Ring Sports genieten. Om goed op de hoogte te blijven van vechtsportland is het blad haast een must om te hebben, maar vooral ook leuk om te lezen.

Dus ook voor Ring Sports geldt: "laat je niet kisten!" op naar de volgende 100!
Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium