vc-header-02

Home > Nieuws & Artikelen > Column Wout Kist Rings > Soms gaat het goed, soms gaat het fout...
Je kent het wel van die dagen dat alles fout lijkt te gaan! Een vechtsporter kent dat ook. Tijdens de training bijvoorbeeld, op een stoot lopen die je nooit zag aankomen en daarna een low kick tegen een knie. Na een slechtlopende les, door de regen naar huis. Thuis ontdek je ook nog, dat je bitje en handschoenen in de sportschool zijn blijven liggen...

Een dag later schijnt de zon weer en pak je een extra training omdat je toch je handschoenen moet ophalen en draai je een perfecte les! Het zijn vaak van die tegenstellingen. Net als bij ons op het laatste RINGS-gala in Hilversum. Wij deelden de kleedkamer met drie sportscholen.  Onze vechter deed voor het eerst mee. Wij hadden echt geen idee of hij het ging redden.. Maar hij zette met zijn tegenstander een mooie felle nieuwelingenpartij neer en... won op punten. Wij allemaal helemaal blij.

Twee andere sportscholen waren ons voorgegaan in de ring en kwamen beiden terug met een verliezer. De laatste van de twee betrof een A-klasse vechter die helemaal ziek van zijn verlies was. We hoorden hem tegen zijn coach zeggen: "Hij was helemaal niets." Coach antwoorde: "Kan je nagaan, dat jij nog minder bent, want jij verloor.." Toen zijn coach hem tot driemaal toe had gezegd, "Gewoon doorslikken die drol en
vooruit kijken nu!", kwam één van onze nieuwelingenbegeleiders de kleedkamer binnen. Hij vroeg belangstellend aan deze gefrustreerde A-klasser: "Nieuwelingenpartij?"

Er viel een lange, lange stilte, voor ons het teken de kleedkamer rustig te verlaten. Op de gang barsten we uit in lachen, want ja, soms gaat het goed soms... Laat je niet kisten!

Wout Kist
Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium