vc-header-02

Home > Sporten > Free Fight

Freefight is een allround vechtsport. Free Fight is een Nederlandse uitvinding en wordt wel eens de 'hutspotvechtsport' genoemd. Lees hier wat Free Fight precies is, wat de voordelen zijn en hoe de les opgebouwd is.

Veel mensen weten niet wat Free Fight nu werkelijk inhoudt. De naam Free Fight schrikt vaak onterecht af. Hoewel het imago van de sport is verbeterd, hebben sommige mensen nog steeds associaties met vrij vechten of zelfs kooigevechten. De naam Free Fight wil slechts zeggen dat alle door de NSF erkende vechtsporten er in verwerkt zijn zoals karate judo worstelen aikido taekwondo en boksen, d.w.z. de meest effectieve technieken daarvan. Zo is dus een perfecte zelfverdedigingsport en wedstrijdsport ontstaan. De grootse groep van de club beoefent deze sport dan ook als zelfverdedigingsport en om een betere conditie te verkrijgen.

Lees meer...

Regelmatig wordt ons gevraagd hoe Free Fight nu eigenlijk is ontstaan. Hier volgt een uitgebreid antwoord.

In het begin van de 70-er jaren ontstond er een groeiversnelling in de variaties van verschillende (oosterse) gevechtsporten.
Er was na het judo al karate, toen kwam er kickboksen, full-contact karate en Bruce-Lee met zijn Kung-Fu en veel later zijn Jeet Kune-Do. Al snel was judo totaal niet interessant meer. Na het zien van de films van Bruce Lee en de serie “Kung Fu” was er alleen nog maar belangstelling voor staand leren vechten, liefst met veel hoge schoppen. Het Koreaanse Taekwon-do werd dan ook razend populair.

Lees meer...

Free Fight kent een aantal graduaties. Er zijn zes banden, van geel tot en met zwart. Om een Kyu of Dan te behalen moet een officieel examen worden afgelegd.  Er dienen vijf Kyu's behaald te worden voor er een Dan behaald kan worden. Hier lees je de eisen. Je kan ze ook in een pdf downloaden.

Lees meer...

Vechtsportcentrum Wout Kist op mijnalbumVechtsportcentrum Wout Kist op YouTubefacebook_logo

Openingstijden

DagTijd
Maandag Gesloten
Dinsdag 19.15 - 22.00
Woensdag 15.45 - 18.00
19.15 - 21.00
Donderdag 18.45 - 21.30
Vrijdag 18.00 - 21.00
Zaterdag 10.45 - 12.30
We hebben 26 gasten online

calibris-bord-medium